donderdag 2 december 2010

Hoe je die leuke roosjes maakt

Tijdens de workshop op de KreaDoe en tijdens de aanschuifworkshop van 19 en 20 november hebben we een tasje gemaakt met een roosje daarop. Dat roosje is gemaakt met mijn bloemen plaatjes.


Ik zal de beschrijving voor het maken van de roosjes hieronder ook even zetten.
De bovenste rij op de foto geeft aan hoe je de bloemen knipt. Op de rij daaronder zie je hoe je de bloemen vouwt en krult.
- Je hebt 4 dezelfde bloemen plaatjes nodig. Voor het tasje hebben we de grootste maat gebruikt.
- Knip een bloem uit. Op het plaatje staan geen bloemblaadjes. Maar omdat de achtergrond groen is, kun je er zelf 3 bloemblaadjes aan knippen. Krul de blaadjes met behulp van een satéprikker.
- Knip een bloem uit en knip die in tot het midden. Plak twee blaadjes over elkaar. Krul de blaadjes met behulp van een satéprikker.
- Knip een bloem uit en knip één part weg. Plak twee blaadjes over elkaar. Krul de blaadjes met behulp van een satéprikker.
- Knip uit de vierde bloem twee blaadjes aan elkaar en twee losse blaadjes. De twee losse blaadjes plak je met de achterkanten tegen elkaar. Krul de blaadjes.
- Plak de bloemen met behulp van tacky glue in elkaar.
 
De roosjes zijn te kwetsbaar voor een kaart. Maar op zo'n leuk tasje gaat wel. Versier er eens een schilderijlijstje of doosje mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten