zondag 21 maart 2021

Bujo pagina's en tekeningen in MyArtBook


Nu we weer wat meer afspraken in kunnen plannen, zoals winkel-afspraken (via de webwinkel kun je die boeken voor mijn winkel), kapper-afspraken en zwemlessen van de kinderen, vond ik het wel weer nodig om het bullet journalen weer op te pakken.

Deze keer maakte ik mijn pagina's in 'MyArtBook' van Papicolor.
Dat is een mapje met een ringmechanisme, waar je verschillende soorten papier in kunt doen. Er is dotted papier voor bulletjournaling, tekenpapier, aquarelpapier, kraft papier en zwart papier. Sommige papier/karton soorten zijn er in verschillende diktes.
Zo kun je zelf je favoriete papier of karton uitkiezen en er je journal mee samen stellen. Je kunt er dus een bullet journal van maken, maar ook een art journal. Of misschien wel een combinatie van beide.

'MyArtBook' is verkrijgbaar in 3 verschillende formaten: A5 (die gebruikte ik), A4 en A3.
Wil je ook met zo'n 'MyArtBook' aan de slag? Ik kan de mappen en het papier voor je bestellen. Je vindt het hier in de webwinkel.

Ik gebruikte mijn bullet journal tool voor het maken van de pagina indeling. Ook gebruikte ik de bullet journal stempels, die ik zelf ontworpen heb, bij het decoreren van de pagina's. Op die stempels zitten allerlei kleine icoontjes, de dagen van de week, cijfers e.d.

Ik maak de vakken eerst met potlood, dan ga ik stempelen. Na het stempelen teken ik de lijnen met watervaste pen. Daarna gum ik de potloodlijnen weg. Daarna ga ik pas kleuren.


Voor die kleine stempels heb ik een tip:
Druk ze niet te hard aan.
Hoe kleiner een stempel is, des te eerder worden de lijnen dik bij het aandrukken. Dat kun je hier goed zien bij het woordje 'vrij'. Die van 22 maart heb ik te hard aangedrukt. Die van 23 maart is beter.
Heb je nog niet zoveel ervaring, dan kun je ook even oefenen op een proefpapiertje.

Nog een tip:
De cijfers op de pagina schrijf ik eerst met potlood. Dan stempel ik eerst alle 1-en op de pagina's, dan alle 2-en etc. Hierdoor hoef je niet zo vaak de stempels te wisselen en dat gaat sneller.

Zoals ik al schreef, kun je je bullet journal afwisselen met tekeningen. Hieronder zie je een tekening, die ik op aquarelpapier maakte.

Voor deze pagina's gebruikte ik o.a.:
- MyArtBook map en papier: A5, dotted paper voor bulletjournaling, aquarel karton
- bujo tool
- bujo stempels
- zwarte stempelinkt
- zwarte pen
- fudenosuke pen (brushpen waarmee ik 'maart' schreef en de tekening van het raam maakte)
- ecoline brushpennen en distressinkt voor het kleuren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails