woensdag 30 augustus 2017

Cursus kerstkaarten maken

De rode versie van de kaart met het vogeltje op een tak.

Begin augustus ben ik gestart met onze kerstkaarten cursussen.
Misschien een beetje vroeg, maar wel fijn voor de cursisten, die veel kerstkaarten willen maken.
Voor het bedenken van de kaarten was het wat lastig, omdat er bij het begin van deze cursusreeks nog weinig nieuwe kerst-stempels en -stansen op de markt waren gebracht. Diverse fabrikanten kwamen later met hun kerstcollecties.
Maar met de nieuwe groene en lavendelblauwe dessinvellen, die ik had ontworpen, ging ik aan de slag. Deze combineerde ik met producten van Nellie Snellen en Studio Light.

In dit blogbericht laat ik jullie de kaarten zien, die we maakten. De cursisten maakten allemaal 4 kaarten. In dit blogbericht zie je meer kaarten. De cursisten konden bij elke kaart kiezen uit verschillende uitvoeringen.

We stansten een 'gewone' tak met een vogel. Daarvan maakten we een kerst-tak door er afbeeldingen van kerstballen aan te hangen en besjes aan de tak te maken met crystal drops (autumn red en dark walnut).


De creme versie van de kaart met het vogeltje op een tak.
De groene versie van de kaart met een krans.
Ook bij de kaarten hierboven en hieronder gebruikten we de crystal drops (autumn red en wisteria purple) om besjes te maken op de gestempelde krans.

De blauwe versie van de kaart met een krans.
De kaart met het gestempelde landschap, zonder sierrandjes.
De kaart van het landschapje, die je hierboven en hieronder ziet, is gemaakt met stempels. Om de stempel van het huis niet door die van het landschap te krijgen hebben we gebruik gemaakt van een masker.
De kraftkaart is wat groter dan gebruikelijk, namelijk 15 x 15 cm. Deze kaarten zitten in een verpakking van 50 stuks met enveloppen. Ze zijn goedkoop en verkrijgbaar in diverse kleuren.

De kaart met het gestempelde landschap, met sierrandjes.

En dan maakten we ook nog een kaart met de stansvellen van Studio Light. Met vierkante plaatjes, rechthoekige plaatjes en plaatjes met bladeren. Ik maakte 10 verschillende kaarten. Elke cursus koos ik er een paar uit, waaruit de cursisten konden kiezen.


Wil je ook deze cursus volgen?
In september en oktober geven we deze cursus nog een paar keer. Je vindt de beschikbare data op onze website. Daar vind je ook al weer de nieuwe cursussen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten