maandag 29 juni 2009

Hobbyhoekjes

Je verwacht natuurlijk dat ik de meest geweldige hobbykamer heb. Maar dat is niet waar.
Ik woon in het oude huis van mijn grootouders. Dat het oud is, heeft z'n charme. Maar ook z'n ongemakken, waardoor de zolderkamers te koud zijn om er een hobbykamer in te richten. Maar ik heb wel een ruime keuken, waar ik aan de keukentafel schilder en hobby. En in de woonkamer een computerhoek. In de keuken en de bijkeuken staat een kast met hobbymaterialen. En dan is er nog mijn favoriete plek om te hobby-en: de grote hoekbank. Tv aan, tafeltje op schoot, bank vol met papier...
Onlangs vond ik dat ik toch wat meer ruimte nodig had. Ik had eigenlijk wat nieuwe kasten nodig. Dat dacht ik. Maar toen ging ik eens kritisch naar mijn kasten kijken. En dan zijn die koude zolderkamers toch best wel handig om wat spullen weg te zetten. De kasten werden opnieuw ingericht, ze kregen een nieuwe bestemming. Zo ook de inbouwkast in de woonkamer. En dus heb ik er sinds een paar weken een nieuw hoekje bij om ook nog te hobby-en. Nou ja, nieuw... De inbouwkast was er al zolang ik me kan herinneren. Maar het inzicht om er te hobby-en kwam nu pas. Met de klep naar beneden kan ik er hobby-en. In de kastjes eromheen kunnen mijn hobby-materialen. Er is een la met vakken, waarin ik mijn pennen kan opbergen. Op de boekenplank mijn fijne verzameling hobbyboeken.
Tja, altijd al gehad. Die inbouwkast. Maar nooit verder gekeken dan de bestemming die mijn grootouders er aan gegeven hadden.

1 opmerking:

  1. Wat een leuk verhaal! Zo zie je maar weer, het is vaak veel leuker om van iets dat er al is, iets nieuws te maken dan zomaar even naar de winkel om iets te kopen! Geniet van je gezellige hoekje!

    BeantwoordenVerwijderen