dinsdag 9 juni 2009

Cursusdag voorbereiden

Vandaag hebben we de scrap-cursusdagen voorbereid.
Het begon met een tafel vol papier. Ik had een aantal series papier uitgekozen om mee te werken. Waar gaan we het mee combineren? Welke materialen, welke technieken? Welke foto's passen er het beste bij?
De hele dag maken we keuzes. Als iets tegen valt, verzinnen we wat anders. Bij welke spread gaan we stempelen? Er moet ook een snelle spread bij, anders gaat het misschien niet lukken in de beschikbare tijd. De spreads moeten geschikt zijn voor zowel beginnende als wat meer ervaren cursisten.
Ook moeten er verschillende foto's op de spreads passen. Want we weten nog niet welke onderwerpen de cursisten mee zullen nemen. Zowel vakantie-foto's als alledaags onderwerpen moeten er bij passen.
Bovendien moet het materiaal voorradig zijn bij de groothandel. Als we besluiten om transparanten te gebruiken, moet er toch even met de groothandel gebeld worden of ze het op voorraad hebben. Dat hebben ze niet, maar waarschijnlijk komt het op tijd binnen. We bedenken toch ook maar een alternatief.
Na 3 spreads hebben we er genoeg van (en ook geen tijd meer). Met een hoofd vol van het scrappen besluit ik naar huis te gaan en beland ik in de tuin. Daar knapt niet alleen de tuin van op! Ik heb daarna ook weer inspiratie en bedenk wat er qua papier nog meer mogelijk is.
Inmiddels staan de spreads die ik gemaakt heb op de bank. Ik kijk er naar en ben tevreden.

1 opmerking:

  1. Het is inderdaad nog een hele klus om een cursus voor te bereiden. Er wordt zo gemakkelijk tegenaan gekeken. Goed van je dat je niets aan het toeval over wil laten. Jammer dat ik zo ver weg woon, anders kwam ik ook.

    BeantwoordenVerwijderen