woensdag 27 mei 2009

Kerstkaarten versturen in het voorjaar

Vind je het misschien wat vroeg voor kerstkaarten? Dat kan! Ik ben het inmiddels wel gewend om in het voorjaar kerstkaarten te maken. Voor publicaties in tijdschriften en boeken moet je op tijd beginnen. Zo'n tijdschrift komt vaak ruim voor kerst uit, zodat de lezers de tijd hebben om de kaarten voor kerst te kunnen maken. En het maken van zo'n tijdschrift kost ook tijd: fotografie, opmaak, drukwerk, verspreiding.
De afgelopen dagen heb ik dus kerstkaarten voor een tijdschrift gemaakt. En dat lukt best in het voorjaar. Hoewel het momenteel wel herfst lijkt.
Er is me wel eens gevraagd of ik er dan een kerst-CD bij op zet en voor de open deur van de koelkast ga zitten. Maar dat is niet nodig, hoor!
Zoals mijn zus altijd zegt: 'Het is bij ons altijd kerst en met kerst een beetje meer'. En dat merken we in de winkel ook. Gedurende het hele jaar worden er kerstkaarten gemaakt. In januari is men geïnspireerd door de kerstkaarten die ontvangen zijn. En in de zomer zijn er veel kaarten-makers die tijdens de vakantie met hun kerstkaarten bezig zijn. Verstandig om er op tijd mee te beginnen! Ik neem me dat ook elk jaar voor, maar ik hoor tot die mensen die ze vaak op het laatste nippertje maken. Behalve die voor publicatie zijn. En die ga ik morgen versturen.

3 opmerkingen:

 1. prima idee om vroeg te beginnen ik probeer het ook scheelt n boel gestress in dec. komen er nog nw velletjes van je uit binnenkort? groetjes Wilma Peeen uit Altforst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begin ook altijd in de zomer, scheelt zo veel stress. Ik heb er nu trouwens ook al klaarliggen...
  Ik word er vaak vreemd over aangekeken, maar wat maakt het nou uit of je een verjaardagskaart maakt of een kerstkaart? Je bent gewoon lekker bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er komen weer nieuwe (kerst)vellen. We willen ze tijdens de Knotsgekke Kaartendagen in Zwolle en Den Bosch presenteren.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails