vrijdag 17 januari 2020

Felicitatie kaart met een scooter


Onlangs kwamen er nieuwe producten van Leane Creatief binnen. Allerlei stansen en stempels.
Deze kaart maakte ik met de stans van de scooter.

Eerst stanste ik de scooter uit aquarel karton. Voor het stansen gebruik ik een cuttlebug en de platen A (dikke witte), B (dunnere transparante) en C (iets dikkere transparante).
Toen emboste ik de scooter. Je laat het karton dan in de mal zitten en legt het met de kant van het karton op een embossingmatje. De snijkant van de stans ligt dan tegen het embossingmatje. (Dat matje is van speciaal materiaal, zodat je het niet kapot snijdt.) Je hebt wel andere platen nodig bij de cutlebug, je gebruikt een A-plaat en 2 B-platen. (Dus geen C-plaat.)

De uitgestanste figuren kleurde ik met stempelinkt en een sponskwastje. Daarmee maakte ik draaiende bewegingen, zodat de groeven iets lichter blijven. (Dus niet deppen!)
Ik gebruikte de kleuren broken china, fired brick en vintage photo.
Het lint, dat om het kadootje heen zit, deed ik er met een penseeltje op. Dat is te smal voor een sponskwastje.
Ook de grond, waarop de scooter staat deed ik met een waterpenseel. Ik depte wat stempelinkt op een plastic sheet. Daarop liet ik een druppeltje water vallen, waarmee ik kleurde.
Toen dat droog was, maakte ik rode en blauwe spetters. Dat deed ik ook met het waterpenseel, waarop ik veel inkt deed. Door te tikken op het penseel ontstonden de feestelijke spettertjes.

Alle uitgestanste figuren plakte ik met foamtape op de kaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails