maandag 6 november 2017

KreaDoe 2017

Van woensdag 1 t/m zondag 5 november stonden we op de KreaDoe.
In dit blogbericht geef ik een kijkje achter de schermen.


Uiteraard begonnen de voorbereidingen voor ons al veel eerder. Er moest van te voren veel geregeld worden, zoals de standbouw en het vervoer.
Het bonnetje voor het couponnenboekje moest worden ontworpen. De verrassingspakketjes, die je met dat bonnetje kreeg, moesten worden geraapt.
We maakten voorbeelden, die weer op de foto moesten, zodat ik ze op mijn blog kon zetten.
En uiteraard moesten er producten besteld worden. En dat laatste is altijd weer een hele uitdaging om de hoeveelheid goed in te schatten. Gelukkig zijn er ook een paar groothandels, die op de beurs komen leveren, zodat we het één en ander aan kunnen vullen. Al die bestelde producten moeten worden geprijsd en ingepakt.

Maandags konden we het huur-busje ophalen, zodat we die konden laden. (Ik heb zelf ook wel een busje, maar daar mag ik Utrecht niet mee in, want mijn busje is te oud voor de milieuzone.)

Op dinsdag gingen we, nadat ik de kinderen naar school en tante Marianne gebracht had, op weg naar Utrecht. Toen we in de hal kwamen, stond de stand voor de helft. Na wat navraag, werd ons duidelijk dat ze gestopt waren, omdat de brandslangkast in de weg stond en er nog een lekkage was bij die brandslang. Nadat het lek gerepareerd was, het deksel op het gat in de vloer was gelegd en de brandslangkast verplaatst was, werd onze stand verder afgebouwd. Ondertussen hadden wij al wel onze vloerbedekking uitgerold in de helft van de stand die klaar was. Daarop hadden we al onze dozen en kratten gezet en onze tafels uitgeklapt.
Nadat ook de rest van de stand stond en de verlichting was opgehangen, konden we gaan inrichten.


Op deze foto zie je hoe onze stand uiteindelijk was geworden, vlak voordat we naar huis gingen. Aan de frieslijst hadden we een bord gehangen dat ik thuis al had gehandletterd.
Voordat we weg gingen, hebben we nog zeilen voor de stand gehangen.
Toen gingen we naar huis, waar we om 20.00 uur weer waren.Elke morgen werd de KreaDoe al aangekondigd op de verkeersborden in de stad.Toen we de volgende morgen op de beurs kwamen, was ook de vloerbedekking in de gangpaden gelegd en stonden er bankjes in ons gangpad. Het gangpad waar wij staan is namelijk erg breed en er staan bankjes in het midden.

Elke morgen zitten we na binnenkomst op die bankjes om even een kopje koffie en thee te drinken. Bij binnenkomst staat er namelijk een koffiekar in de hal, waar we koffie , thee en een koekje kunnen halen.
De tekst, die in het wenskoekje zat.


Op deze foto van de eerste dag zie je de eerste bezoekers binnen komen, nadat de KreaDoe geopend was door Bobbi Eden en Dendennis. Dat gebeurde voor de glazen schuifdeuren, daardoor hebben wij de opening niet gezien. Bobbi Eden heeft net een haakboek geschreven en Dendennis heeft al meerdere haakboeken geschreven.


Op de andere dagen was er een andere opening. Met het KreaDoe lied en niet achter de glazen schuifdeur, daardoor konden we al die bezoekers zien wachten.


Tijdens de beurs demonstreerde mam met stempels en stansen. (Ikzelf demonstreerde op zaterdag met de brushpennen, maar daarover schrijf ik in een ander blogbericht.)

We hadden ook nog nieuwe producten mee, zoals onze nieuwe paperbooks en gehandletterde kaartjes.


Maar ook deze leuke paperbags.


En vanaf de tweede beursdag hadden we ook het nieuwe handletteringboek van Karin Luttenberg 'FEEST' mee.Ook kwam er vlak voor de beurs nog een nieuw Funny haakpakket binnen; Funny Holly set.

Ilse Scheffer, de ontwerpster van de Funny haakpakketten, kwam tijdens de beurs ook nog even langs.


Er zijn weer heel veel bezoekers geweest. Meer als vorig jaar, zoals je hier op de foto kunt zien. Dit briefje hing aan de deur van het beurskantoor.
Ook op zondag zijn er meer dan 10.000 bezoekers geweest, hoorden we tijdens het afbouwen.


Hier zijn we bezig met het opruimen en leeghalen van onze stand. Na 2 uur afbouwen reden we de hal uit op weg naar huis.

Toen we weer thuis waren, hebben we eerst de bus leeg gehaald en na een bakkie koffie en thee gingen we moe, maar voldaan weer naar huis.

Nu de winkel weer netjes maken, met al die spullen, die weer terug zijn gekomen.

Bedankt voor jullie komst naar de KreaDoe!

Wil je volgend jaar ook naar de KreaDoe? De beurs is dan van woensdag 31 oktober t/m zondag 4 november 2018. De KreaDoe is dan groter, er komt dan een hal bij.
Wij hebben onze stand voor volgend jaar al weer geboekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten