woensdag 28 oktober 2009

Cursusdagen plannen


Deze week hebben we onze nieuwe mailing verzonden. Met daarin het programma van onze cursusdagen.
En daar gaat heel wat brainstormen aan vooraf. Doen we een cursusdag voor kaarten maken, scrapbooking of beiden? Hoeveel cursusdagen doen we? In welke periode doen we die cursusdagen? Wanneer is er ruimte in het Dorpshuis?
We besluiten om in januari en februari cursusdagen te doen, waar er uit verschillende workshops gekozen kan worden. En in april cursusdagen waar alleen maar kaarten gemaakt worden. Vervolgens ga ik naar het Dorpshuis, om agenda's naast elkaar te leggen en een datum te prikken waarop de zaal in het Dorpshuis beschikbaar is en waarop wijzelf nog geen andere activiteiten hadden gepland.
En dan natuurlijk bedenken uit welke workshops er gekozen kan worden. Met welke materialen en technieken gaan we werken? In november komen mijn nieuwe vellen met rozen, daar gaan we kaarten mee maken. We willen met Glimmer Mist werken. Maken we daar een mini-scrapbook of een spread mee? Welke nieuwe materialen worden er verwacht? Wat worden de thema's voor de spreads? En meer van dat soort overwegingen.
En als we dan alle onderwerpen voor de workshops bedacht hebben, schrijven we de tekst voor de mailing. De workshops moeten duidelijk omschreven worden, terwijl we eigenlijk nog helemaal niet weten wat we precies gaan maken. We wachten vaak nog even met het maken van de voorbeelden. Zodat we ook de mogelijkheid hebben om met nieuwe materialen te werken. Dus we houden er met het schrijven van de tekst rekening mee, dat we nog allerlei kanten op kunnen met materialen en technieken.
Pas over een paar weken gaan we onze ideeën uitwerken en maken we pas de voorbeelden. Dus ik ben net zo nieuwsgierig als jullie, wat we gaan maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails