maandag 7 juli 2014

Volgen jullie ons al op Pinterest? Hier zal ik je wat wegwijs maken op Pinterest.

Overzicht van onze borden op Pinterest.

Je hebt vast al wel gelezen dat we sinds kort op Pinterest zijn te vinden. Je vindt ons hier.

In dit blogbericht zal ik het één en ander over Pinterest uitleggen. Uit reacties in de winkel merkte ik namelijk dat voor sommige van jullie Pinterest ook nieuw is.

Aanmelden op Pinterest
Je kunt je heel gemakkelijk aanmelden op Pinterest. Als je alle stappen volgt, heb je zo je eigen pagina op Pinterest. En dan kun je afbeeldingen verzamelen, die je dan als het ware op je prikborden prikt. Pinnen noemen ze dat.
Een pin is een afbeelding. En een pinner is een persoon of bedrijf, die een pagina heeft op Pinterest.

Hoe maak je nu zo'n bord?
Als je op je eigen pagina bent, zie je een vak met de tekst 'Een bord maken'. Wanneer je hier op drukt en dan alle gevraagde gegevens invult, heb je zo een bord gemaakt.
Je kunt verschillende borden maken. Wij hebben bijvoorbeeld borden gemaakt over mannenkaarten, masking tape, schulpmal, gratis patronen, knopen e.d. Je moet zelf maar kijken wat voor jou de meest geschikte onderwerpen zijn. Bij ons zijn het allemaal creatieve onderwerpen.
Maar je kunt ook een bord maken met recepten, vakantiebestemmingen of ideeën om het haar van je dochter in te vlechten. Je kunt er zelfs verlanglijstjes maken, met producten, die je graag zou willen hebben.
Deze borden zijn voor iedereen zichtbaar.

Maar wil je nu een geheim bord maken, dat alleen voor jezelf zichtbaar is, dan kan dat ook. Dan maak je een bord aan door op het vlak 'Een verborgen bord maken' te klikken. Deze borden kun jij alleen bekijken. En dat is bijvoorbeeld handig als je ideeën aan het verzamelen bent voor bijvoorbeeld je bruiloft en niet iedereen dat nog hoeft te weten.

Afbeeldingen voor je borden verzamelen
Ik leg nu alleen uit hoe je binnen Pinterest kunt pinnen. Maar je kunt ook afbeeldingen van andere websites pinnen.

Je kunt zelf op Pinterest op zoek gaan of je kunt pinners gaan volgen.
Ik zal beide hieronder uitleggen.

Zelf op zoek gaan naar leuke pins
Linksboven in je scherm zie je deze zoekbalk, met 'zoeken' erin. Hier kun je een zoekwoord invullen. Bijvoorbeeld 'kerstkaart'.
Als je op het vergrootglas of op 'enter' drukt, kun je uit 3 opties kiezen. Pins, Borden en Pinners.
Als je op 'Pins' drukt krijg je allerlei afbeeldingen te zien van kerstkaarten.
Als je op 'Borden' drukt krijg je allemaal borden, die mensen gemaakt hebben met als onderwerp kerstkaarten.
En als je op 'Pinners' drukt, kun je zoeken op mensen of bedrijven. Daar kun je op zoek gaan naar bijvoorbeeld je familie en vrienden. Maar ook naar mensen of bedrijven, die je inspireren. Zoals bijvoorbeeld de Hobbyhandig of Marianne Design.

Links van dat zoekbalkje zie je een vierkantje met 3 streepjes erin. Als je hierop klikt zie je het volgende:


Dat zijn ook allemaal onderwerpen waarop je kunt zoeken. Ik kijk meestal bij de rubriek 'Doe-het-zelf en knutselen'. Als je daarop klikt dan krijg je de meest recente afbeeldingen te zien, die zojuist gepind zijn.

Als je ook pinners of borden volgt, dan is het leuk om op 'Startpagina' (helemaal bovenaan) te kijken. Daar zie je de meest recente pins, die gepind zijn door de mensen die jij volgt. Aangevuld met wat suggesties van Pinterest.

Hoe plaats je een pin op je bord?
Als je een leuke afbeelding bent tegengekomen, die je graag wilt bewaren ter inspiratie, kun je het gaan 'pinnen'. Zodat je het op een later tijdstip kunt gebruiken.


Je 'pint' een afbeelding op één van je borden door op de rode knop 'Pin it' te klikken. Vervolgens selecteer je het bord, waarop je de afbeelding wilt hebben en drukt wederom op de rode 'Pin it'-knop.

Op de foto hierboven zie je ook de knop 'Website bezoeken', als je daarop klikt, ga je naar de website, waar de foto is gevonden. Soms vind je daar nog meer informatie of een beschrijving.

Mensen en borden volgen
Je kunt kiezen om pinners of borden te volgen. In sommige gevallen is het ene handiger en sommige gevallen het ander. Dat hangt van de borden van de pinner af.
Wanneer je er voor kiest om een persoon of bedrijf te volgen, klik je op de knop 'Alles volgen'. Dat is de rode knop in het midden van de onderstaande foto. Je volgt dan alle bestaande borden, maar ook de borden die die persoon in de toekomst nog gaat maken. Erg handig dus als je goed op de hoogte wilt blijven.Maar er zijn ook pinners, die over heel uiteenlopende onderwerpen borden hebben gemaakt. Je vindt dan bijvoorbeeld haar bord van babykaarten wel de moeite waard om te volgen. Maar haar bord van kattenfoto's interesseert je helemaal niet. Dan kun je er voor kiezen om alleen dat ene bord te volgen.

En als je mensen en borden volgt, kun je dus steeds de nieuwe afbeeldingen die ze plaatsen, zien op je startpagina. Met de meest recente bovenaan. Erg handig! Probeer maar!

Ik hoop dat ik je zo wat wegwijs heb kunnen maken op Pinterest. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, ga het maar ontdekken!
En als je ons wilt volgen, hier is onze Pinterest-pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails